Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Aspirin ve bitkiye etkileri

0 yorum


ASPİRİN:
 Hemen hemen dünyanın her ülkesinde yetişen söğüt ağacından elde edilir.Kimyasal olarak, salisilik asittir Başlangıçta, bu söğüt ağaçlarının kabuğu bulunan salisinle türetilmiştir..Salisilik asit salisine metabolizması türetilen bir bitki hormonudur. 

     Bir bitkinin bir kısmı, bir hastalık ya da enfeksiyon tarafından saldırıya uğradığında sistemik direnç başlar. Sinyal bu enfeksiyonun yayılmasına direnç yaratmak ,bazı genleri aktif hale getirmek için salisilik asit (ve diğer biyokimyasal) daha sonra bitki tarafından üretilmektedir.Temelde, salisilik asit, bitkinin bağışıklık sistemini aktive eder. Ne yazık ki, bir çok durumda, bitki, tüm bitkiye enfeksiyonun yayılmasını önlemek için yeterli salisilik asit üretememekte direnci azalıp hastalık kapabilmektedir.Aynı şey insan için de geçerlidir.

Bitkilerin yaprakları olgunlaştıkca, fotosentez yapma kabileyetleri azalır. Aspirin, yapraklardan verilirse, fotosentez yapımına büyük yardımı olur. Yapraklarından beslenen özellikle ananas için mutlaka aspirinli su etkili olacaktır.
    Aspirin sadece bahçelerde yetiştirilen sebzelere, sadece 15 günde bir defa yapılmalı. Bunun besleyici hiçbir özelliği yok ama dolaylı olarak bitkilerin gelişimine katkısı var. Bitkilerin bağışıklık sistemini güçlendirir. Hem fotosentez olayını çok iyi destekler. Uygulandığında daha hızlı, daha sağlıklı gelişim olduğu, parazitlerin dadanmasının azaldığı, hastalıklara direncin arttığını göreceksiniz.
Bilindiği gibi salisilik asit söğüt dallarında bulunuyor. Söğüt dalından yapacağınız özütle de aynı işlemi yapabilirsiniz. Ancak, söğüt ağaçlarında salisilik asit oranları tam olarak bilinmiyor. Yine de en iyisi söğütlerden elde edilen asprin gibi görünüyor.
Sebze bahçelerindeki aspirin denemelerinde bitkilerin o yörede görülen çeşitli hastalıklara ve böceklere karşı mükemmel bir savunma mekanizması geliştirdikleri, normalinden çok daha verimli ve sağlıklı büyüdükleri gözlemlenmiş.
Bir aspirinin çeyreğini, yani dörtte birini 1 litre suda iyice eritin. Sabahleyin yapraklara fısfıslayın. Çok ince tabaka zerreler şeklinde yaprakları kaplaması yeterli. Sadece yirmi günde bir defa ve belirtilen dozajda. Bu ölçüleri aşarsanız zararını görürsünüz.
Kullanım zamanı: İlkbaharda ilk yapraklar tam olarak olgunlaştığı zaman başlanıp yaz ortasına kadar üç dört defa tekrarlamak yeter.
DİKKAT: Aspirini sakın topraktan vermeyin. Bitkileri felç edici etkisi var. Gelişim fonksiyonlarını tamamen durdurur.




ASPİRİN SU YAPRAKTAN SPREY


1 aspirin tablet  250 – 500 mg (More than 500 mg will burn the foliage)
1 galon tatlı su
2-4 Böcek sabun veya diğer bahçecilik sabun 2-4 squirts
32 ounce sprey şişe


Aspirini günlük verilen bitki (mine çiçeği) deneyi (Demek dengeli bir aspirin faydası var fazlası zarar)












Kaynaklar: