Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

PRATİK DEĞERLİ BİLGİLER

0 yorum

Tencerenin Taşmasını önlemek için

Tencerenin başında beklemek istemediğiniz zamanlarda taşmasını önlemek için tahta bir kaşığı tencerenin üzerine yatay şekilde yerleştirebilirsiniz.

Domateslerin Çabuk Çürümesinin önlemek

Domateslerin çabuk çürümesini önlemek için koparılan kısımlarının aşağıda kalması gerekir. Bu sayede domatesin koparıldığı yerden nem ve hava girişi engellenmiş olur. Ayrıca domatesler oda sıcaklığında buzdolabında olduğundan daha uzun süre dayanır.

Beyaz Spor Ayakkabıyı Temizleme


Yaz aylarında en çok kullanılan ayakkabı modellerinin başında beyaz spor ayakkabılar gelir. Beyaz ayakkabıların kombinlemesi ne kadar kolay olsa da sürekli temizlenmesi gerekir.

Uzun süre kullanılan ayakkabılar bir süre sonra kirlenerek güzel görüntüsünü kaybeder. Ayakkabı temizliği denildiğinde akla makineye atmak gelse de bu işlem ayakkabının yıpranmasına neden olur. Beyaz ayakkabılarınızı ilk günkü gibi tertemiz kullanmak için bu işlemi yapın.

Malzemeler

Karbonat
Hidrojen peroksit
Sıcak su
Ayakkabı fırçası

Yapılışı

1 yemek kaşığı karbonatı, yarım yemek kaşığı hidrojen peroksiti ve yarım yemek kaşığı sıcak suyu bir kabın içerisinde karıştırın. Ardından bir fırça ile ayakkabınızın kirli bölgelerine sürün.



Masada Oluşan Bardak izinden kurtulma
Kağıt havluya bir iki kaşık mayonez sürüp izin üstünden geçiyorsunuz. Ardında 15 dakika beklediğinizde iz tamamen ortadan kayboluyor. Şayet kaybolmaz ise bu süreci bir kere daha tekrarlayın..

Muzun Uzun Süre Dayanması için

Muzun daha uzun süre dayanması için koparıldığı yere plastik sarmanız yeterlidir.


Elmanın Renk Değiştirmesi Önlemek İçin

Elmaların renk değiştirmesini de 2 ölçek su ve 1 ölçek bal ile önleyebilirsiniz.


Patatesi Kolay Soymak ve kahverengileşmesini önlemek İçin


Patatesi önce kaynar suya sonra da buza koyarsanız kabuğundan kolayca ayırabilirsiniz.


Patatesleri doğradıktan sonra soğuk suda bekletirseniz kahverengileşmesini önlersiniz.



Parmağınıza kıymık batarsa... 

Zarar görmüş bölgenin üzerine iyice olgunlaşmış bir muzun birkaç dilimini koyun ve bir bandajla kapatın.Muzdaki enzimler kıymığın veya dikenin çabuk çıkmasını sağlayacaktır.



Burnunuz tıkalıysa... 
Bir kaba ılık su koyun ve içine biraz tuz dökün. Bu tuzlu suyu hafifçe burnunuza çekip bırakın.
Tuzlu su burundaki damarları rahatlatacak. Burnunuz açılacak ve rahatça nefes alabileceksiniz.


Kavun Kokusu

Buzdolabındaki kavun kokusu son derece rahatsız edicidir. Bunu gidermek için, dolaba sirke ile ıslatılmış bir peçete koymanız yeterli olur.