Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Meyve sebzelerin çürük olup olmadığını kontrol etmek için dikkat edilmesi gerekenler neler?

1 yorum
Pazar ya da marketlerden doğru meyveleri seçmek için işte size ipuçları...
Kayısı: Lekesiz ve ezik olmadan meyve bütün tek renkte olmalı. Kayısının yüzeyinin tamamen kuru ve basıldığında şeklinin bozulmaması gerekir.

Avakado: Olgunlaşmamış avakado sert ve koyu yeşil olur. Avakadonun olgun halini anlamak için parmağınızı avakadoya bastırdığınızda minik bir çukur oluşuyorsa olgun demektir. Olgun olmayan avakadoyu 1-2 gün dışarda beklettikten sonra kullanın.
Patlıcan: Taze bir patlıcan koyu mor ve parlak bir kabuğa sahiptir. Çatlak, lekeli ve sapı yeşil olması gerekir. Patlıcanı seçerken elastik, pürüzsüz, orta boy ve ağır olanları seçin.
Karpuz: Karpuzu seçerken çizgilerinin belirgin, sapının sarı ve kuru olması gerekir. Üzerinde çizik, çatlak ve çizik olmamasına dikkat edin. Karpuz alırken orta boy, sert ve ağır olanları seçin.

Ananas: İyi bir ananasın sarı bir tonu ve diken uçlarının kahverengi olması gerekir. Ananas alırken elastik ve güzel kokulu olanını seçin. Kırmızımsı olanlardan uzak durun.
Patates: İyi bir patatesin kabuğu pürüzsüz ve düz olur. Üzerinde herhangi bir çatlak, delik ve leke olmaması gerekir. Hatta yeşilimsi olmaması gerekir. Patates alırken orta boy ve sert olanları seçin.

Kabak: Lekesiz, ezik ve çatlak olmayan, ince pürüzsüz olan iyi bir kabaktır. Renginin tek ton olması gerekir. Kabağı satın alırken 15-20 cm'yi geçmeyen kabakları tercih edin.


Kaynak:By Eyyupk


1 comment

29 Ocak 2017 00:33

Fidanlık Kurulacak Yerin Seçimi


Kaliteli ürün üretmek için fidanlık kurulacak yerin seçimi oldukça önemli olup, bunu da ancak kaliteli fidanlarla başarabileceğimizi unutmamalıyız.

Reply
Yorum Gönder