Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Sodyum Bikarbonatla Bitkiler üzerinde srey

0 yorum


Sodyum bikarbonat  üzerinde etkili ve güvenli bir fungisit olarak lanse edilmiştir .Külleme tedavisi ve diğer bazı fungal hastalıklar için. Bileşik bazı mantar sporlarını engellediği fakat sporları öldürmediği görülmüştür.

Karbonat kesinlikle herhangi bir zararı görünmüyor, ama ya bu küfle kuşatılmış gül  için mucize tedavi değildir. Bir fungisid olarak karbonat sık süs ve sebze bitkileri fungal hastalıkların etkilerini azaltığı görünmektedir.


Bahçede Sodyum Bikarbonat

Sayısız denemeler bitkilerde soda spreyler etkilerini incelemek amacıyla yapılmıştır. Ortak üretim sorunları ve bitki bilgileri ile kırsal ve tarımsal yetiştiriciler asist Attra organizasyonu, dünya genelinde çalışmaların bulgularının bir dizimini yayımladı. Genel olarak, bitkilere kabartma tozu mantar sporlarını azaltılmasında yararlı bir etkisi olduğu gözlendi.

Bazı endişeler gidermek için bileşiğin ilk bölümünde bahçelerde sodyum bikarbonat üzerine yetiştirildik.Sodyum yaprakları, kökleri ve diğer bitki parçalarını yakabilir. Aynı zamanda toprakta kalması daha sonra bitkilerietkileyebilir. 


Bitkiler üzerinde Sodyum Bikarbonat kullanma

Kabartma tozu iyi konsantrasyon yüzde 1 çözümdür. Çözeltinin geri kalanı yapraklarında su bahçecilik yağı ya da sabun karışımına ilave edilir.


Bir mantar ilacı olarak sodyum bikarbonat onları daraltmak neden mantar hücrelerinde iyon dengesini bozarak çalışır.Bitkiler üzerinde sodyum bikarbonat fazla kullanarak büyük tehlike yaprak yanıklığı ve bu yaprakların sonunda kahverengi bir veya sarı yamalar görünür ve ürünün tam bir sulandırma ile en aza indirilebilir.


Bitkiler üzerinde kabartma tozu belirgin zarar ve bazı durumlarda mantar sporlarının  önlemeye yardımcı olabilir. Bu asma , kök kapalı meyve ve sebze üzerindeki en etkili olmakla birlikte, bahar aylarında düzenli uygulamalar gibi külleme ve diğer yaprak hastalıkları gibi hastalıkları en aza indirebilirsiniz.

1 galon Suya  1 çay kaşığı kabartma tozu solüsyonu yaprak  örneklerini azaltır. Karışım sopa yardımcı olmak için bir yüzey olarak 1 tatlı kaşığı uyuyan yağı ve bulaşık deterjanı veya bahçecilik sabun ½ çay kaşığı ekleyin.Suda çözün Unutmayın, en iyi sonuç için kuru bir bulutlu bir günde uygulanır.

Bazı çalışmalar ve bilimsel araştırma mantar hastalıklarına karşı kabartma tozu etkinliğini azaltmak iken, bitki zarar vermez ve kısa vadeli faydalar var, bu yüzden ne duruyorsunuz!

Bu bir ev karışımı kullanın, her zaman her zaman bitkinin küçük bir bölümü üzerinde test gerektiğini unutulmamalıdır bitkiyi zarar vermediğinden emin olmak için.Ayrıca, bitkiler üzerinde herhangi bir çamaşır suyu bazlı sabunlar veya deterjanlar kullanmaktan kaçının. 


Kaynak:Derleyen By Eyyupk