Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Bal Hasadı

0 yorum
1) Hasat, yumuşak bir tekniktir


Bu teknik arıları daha az gergin hale getirir, bunun için  arıcılar kovandaki bal hasat için sigara tekniği kullanır. Arıcılar usulca her kareyi almak ,  kraliçe ve işçi arıları kovana geri uçmasını sağlamak için hafifçe fırçalayın.Çerçeveler sonra bal evine taşınır.Hasat sırasında,  bulunan tek kare, kovanın üst kısmı, dışarıya alınır. Arıları kış boyunca  beslemek için yeterli bal (yaklaşık 20 kg) miktarını korumak gerekir.

2)Kapağını çıkartın


Bir kez bal evinde, bal koruyan ince balmumu sınırı hafifçe çerçeveleri  fırçalanır.
Balmumu toplanır. Bir sonraki sezon için yeni kareler için kullanılacaktır.

 3) Ekstraksiyon işlemi

Altın bal hasat için,  bir çıkarıcı içine çerçeveleri yerleştirin. Bu hücreleri boşaltmak için merkezkaç kuvveti kullanır. Böylece extractor en duvara yansıtılan, bal yavaş yavaş tankın alt aşağı kısmına akar.

4) Bir saf bal Filtreleme

Tanktan akan bal kirlilikler ve balmumu kalıntısı kaldırmak için döner filtreden geçirilir.

5) Açıklama ve kaymak

Bal sonra 24 saatlik bir tanka yönlendirilir. Bu adım yavaş yavaş yüzeye gelen küçük parçacıklar (partiküller veya bitkisel mum artığı) ayrışmasını sağlar.Arıcı  bu kısmı almalıdır.

6) Bir örnekle, her tankı izlemek için


Üretilen her tankta, biz analiz ve dosyalama için bir örnek almak.Her tankın izlenebilirliği sağlanır. Bal şimdi ambalaj için hazırdır.


----Arıcılık Anasayfa



Kaynak :http://www.famillemichaudapiculteurs.com/The-secrets-of-honey-harvesting.html

Derleyen By Eyyupk