Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Alev Ağacı (Photinia)

0 yorum


    Beyaz renkli sarkıcı çiçekleri vardır.10 m.'ye kdar boylanabilen, 5 m.'ye kadar taç çapı yapabilen, bodur ftürüde bulunan çalılardır.Gövde kahverengidir. Yeni sürgünler alev kırmızısı renktedir. Bitkinin adı buradan gelmektedir. Çiçekler beyaz renkli, tek tek değil şemsiye tipi kurullar halindedir. Yapraklar parlak yeşil renkte kalın, kenarlara düzenli dizilişlidir. Meyveler küçük ve önemsizdir(Henüz tıp keşvi yapılmamıştır). Mayıs-Haziran aylarında çiçek açar;keskin kokusu vardır.Kırmızı renginde meyveleri vardır;çok güzel görünür.Yarı gölgeli yerlerden hoşlanır;aşırı soğuklara dayanıklı değildir(yaprakları sadece yanabilir).Nemli topraktan hoşlanır;iyi drene olabilen toprak sever.

    İlkbahar sonunda çiçekleri açar, bol güneş ve geçirgen toprak sever, fazla budama gerektirmez, öbek ve çit bitkisi olarak kullanılır. Soliter olarak ekime de müsaittir.

  Çelik ile üretilirler. 
- Köklendirme ortamı olarak torf, perlit veya bitkisel toprak harcı kullanmanız,
- Üretim dönemi olarak erken ilkbaharı tercih etmeniz,
- Anormal mevsimsel sıcaklıklara tedbir almanız, (ortamın ısıtılası veya gölgelendirilmesi)
- Üretim yastığınızdaki su miktarını sürekli kontrol altında tutup çeliklerin nem kaybetmemelerini sağlamanız,
fire oranınızın düşürülmesi için bir kaç önlem olarak sayılabilir.

   Park ve bahçe düzenlemelerinde ilkbahardaki gösterişli rengi nedeniyle vurgu amaçlı soliter veya gruplar halinde kullanılırlar. Çit Duvar olarakta kullanılır.