Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Sağlıklı Bir Cilt İçin Gerekli Vitaminler ve Mineraller Hangi bitkide var?(Vitamins And Mineral Which Are Necessary For Healthy Skin- in which these plants )

0 yorum


Güzel cilt bakmak çok önemli olmasına rağmen, pek çok sağlık ve cilt görünümü iyi beslenmenin rolü ihmal. Cilt genellikle ilk belirtileri gösterir Yanlış bir beslenme şey olduğunu.
Çeşitli vitamin ve minerallerin dezavantajları kuru yol açabilir cilt , elastikiyet kaybı, değişiklikler ten rengi, akne salgını ve sivilce , yağlı cilt ve diğer birçok yan etkileri.
Bu nedenle ek olarak biz kısa sunan vitamin listesini sizin için yararlı ve iyi ve mineraller cildin .
K vitamini
K vitamini yağ sürülebilir şeklinde bir ek olarak sunabileceği çok şey vardır. Bir takviyesi, vitamin K gibi ve için çok fazla bir şey yapamam cilt . Bir krem olarak uyguladığınızda ancak, bir mükemmel koyu halkaları için çare . Ayrıca üzerinde morluklar giderilmesinde yardımcı olur cildin . K vitamini senin yardım etmez cildi it "yutmak" zaman, K vitamini içeren kremler aramak için en iyisidir
K vitamini Doğal kaynakları:
- Lahana
- Ispanak
- Pazı
- Ve yeşil en sebzeler .
Vitamin A
A vitamini eksikliği olan kişiler, genellikle kuru olması cilt . Bu vitamin akne ve kırışıklıkları önlemeye yardımcı olur. Sürece düzgün yemek gibi, sen vücutta yeterince A vitamini olmalı ve başka bir formda daha da ileriye götürmek için gerek yoktur. Bu, yağ bezleri ve ter bezlerinin salgısını dengeler kalitesini artırır çünkü gereklidir cilt , kollajen sentezini uyarır ve sağlamlığını artırır.
A vitamini Doğal kaynaklar:
- Yumurta
- Havuç
- Yeşil sebzeler
- Papaya
- Domates
- Karpuz
E vitamini
E vitamini kasları güçlendirir, ama serbest radikallere karşı mücadelede en güçlü besin. Kırışıklıkları ve önlenmesi cilt yaşlanmasını. derinin önler kurutma , oluşumu pigmentasyon lekeleri, yaşlılık lekeleri, sarkma cilt ve kepek oluşumu. Araştırmalar E vitamini yüksek dozda sağlıklı hücreleri iki katına çıktı ve yaşlanmayı yavaşlatan olduğunu göstermiştir. Yaşlanma karşı mücadelede en önemli vitaminlerden biri cilt ve güçlü bir antioksidan. E vitamini günlük en az 400 mg, belirtilerini azaltmak için tüketilmesi gereken deri genellikle güneş neden olduğu yaşlanma,.
E vitamini Doğal kaynaklar:
- Tahıllar
- Süt
- Deniz
- Brokoli
- Tereyağı
- Yumurta sarısı
- Zeytin
- Soya
- Fındık
- Ceviz
- bitkisel yağlar
D vitamini
Artık, herkes çok fazla güneşe maruz gelişme riskini artırır bilmeli cilt kanseri. Yani D vitamini risk sipariş azaltır kanser hücrelerini geliştirme sürecini kök. Bu vitamin kemik ve dişlerin yapı için önemli, ama aynı zamanda çok iyi bir cilt .
Doğal kaynaklar D vitamini :
- Pirinç
- Süt
- Tuna
- Tereyağı
Vitamin C
Bir protein ile birlikte C vitamini tutan kolajen üretimi için gerekli olan cilt elastikiyet. Sebum üretimini düzenler ve yaşlanma sürecini hızlandıran serbest radikaller ile savaşır cilt . C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirir, saç, göz, diş sağlığı için gereklidir. Ayrıca, oluşumunu engeller karanlık noktalar , kılcal damarlar ve varis oluşumunu güçlendirir ve dişeti kanamaları önler.
Doğal kaynaklar C vitamini :
- Yeşil sebze
- Broccol
- Domates
- Lahana
- Böyle Lem gibi taze meyveler,
- Portakal
- Grapefrui
- Kivi ve çilek
- Kalça
- Ahududu
- Böğürtlen
- Yaban mersini
- Kuş üzümü
- Kiraz
Vitamin B kompleks
B vitamini net için gerekli olan cilt , genç görünüm ve gri saç başlamasını geciktirmek için. Çalışmalar dermatiti olan hastaların% 40 bir B vitamini eksikliği var olduğunu göstermiştir. B vitamini aynı zamanda bir stres buster . B vitamini Kompleksi eksikliği saç, kepek, kuruluk ağaran neden olabilir cilt , çatlamış dudaklar, kızarıklık veya tahriş cilt , erken kırışıklıklar, yavaş saç büyüme görünümü.
B vitamini kompleksi Doğal kaynakları:
- Tahıllar
- Baklagiller (bezelye, mercimek, fasulye)
- Fındık
- Et
Beta-karoten
Beta karoten, turuncu renkte bir pigment olan sebzeler (havuç, kabak, kavun) o sindirim pek çok sağlık yararları yanı sıra A vitamini dönüştürür ve korunması cilt . Bir bilimsel çalışmada 10 haftalık bir süre için havuç yemek koruduğunu göstermiştir cildi güneşe aşırı maruz kalma nedeniyle güneş yanığı. [3] koruyucu etkisi açılımı zaman giriş havuç gibi daha büyük gösterdi .
Vitamini, beta-karoten Doğal kaynaklar:
- Havuç
- Sonra karpuz
- Brokoli
- Tatlı patates,
  papaya
- Domates
Çinko
Mineral Çinko için en önemli besinlerden biri olan cilt , özellikle akne muzdarip insanlar için, sağlık. Aslında, akne çinko eksikliğinin bir belirtisi olarak ortaya çıkabilir. Çinko petrol üretimini kontrol ederek hareket cilt ve akne etkileyen hormonların bazı etkisi. Bu mineralin eksikliği, diğer çeşitli neden olabilir deri değişiklikleri (erozyon, çiller, lezyonlar).
Vitamin çinkonun doğal kaynaklar:
- Istiridye
- Dana ve tavuk karaciğeri
 - Kabak ve susam
- Badem
- Fıstık.
Omega 3
Omega 3 yağ asitleri korumak cildi ultraviyole ışınlarının olumsuz etkilerinden. Yeterince omega-3 yağları olsun insanlar güneşlenirken kaynaklanan yanıklar daha dayanıklıdır. Eğer düzenli olarak balık yemi yoksa muhtemelen bu yeri doldurulamaz bir yağ eksikliği var.
Omega 3 Doğal kaynakları:
- Keten tohumu
- Ceviz
- Somon
- Haşlanmış soya fasulyesi
- Kabak
- Tuna
- Fasulye
Likopen
Domates likopen, koruyan bir madde içerir cildi güneşten. Bu antioksidan da yapar cilt daha yumuşak. Bu (sos ya da ketçap şeklinde) ısıl işlem görmüş domates daha fazla likopen içerdiğini ilginç.
İnsanlar genellikle daha kolay vücudun yeterli vitamin sağlayacak takviyeleri almak bulabilirsiniz. Bunlar vücut tarafından ihtiyaç duyulan şeyin yeterli miktarda içerir, bu nedenle önerilen dozdan daha fazla almaya kalkmayın.



English:

Although the look of beautiful skin is very important, many neglect the role of good nutrition in health and appearance of skin. The skin often shows the first signs that with your nutrition something wrong.
The disadvantages of various vitamins and minerals can lead to dry skin, loss of elasticity, changes in skin color, acne outbreak and pimples, oily skin and many other side effects.
Therefore in addition we offering short list of vitamins and minerals that are beneficial and good for your skin.
Vitamin K
Vitamin K has a lot to offer as a supplement in the form of fat spreadable. As a supplement, vitamin K and can not do much for your skin. But when you apply it as a cream, is an excellent remedy for dark circles. It also helps in removing the bruises on the skin. Vitamin K does not help your skin when it” swallow”, it is best to look for creams that contain vitamin K.
Natural sources of vitamin K:
- kale
- spinach
- chard
- and most of the green vegetables.
Vitamin A
People who have a deficiency of vitamin A, usually have dry skin. This vitamin helps prevent acne and wrinkles. As long as you eat properly, you should have enough vitamin A in the body and there is no need to take it further in some other form. It is necessary because it balances the secretion of the sebaceous glands and sweat glands, improves the quality of skin, stimulates collagen synthesis and improves sturdiness.
Natural sources of vitamin A:
- eggs
- carrots
- green vegetables
- papaya
- tomatoes
- watermelons
Vitamin E
Vitamin E strengthens the muscles, but the most powerful nutrient in the fight against free radicals. Preventing wrinkles and skin aging. Prevents drying of the skin, formation pigmentation spots, age spots, sagging skin and the formation of dandruff. Studies have shown that high doses of vitamin E doubled healthy cells and slowing their aging. One of the most important vitamins in the fight against aging skin and a strong antioxidant. At least 400 mg of vitamin E per day, should be consumed in order to reduce the signs of skin aging, which are often caused by the sun.
Natural sources of vitamin E:
- cereals
- milk
- seafood
- broccoli
- butter
- the yolk
- olives
- soy
- hazelnuts
- walnuts
- vegetable oils
Vitamin D
By now, everyone should know that too much sun exposure increases the risk of developing skin cancer. That vitamin D reduces the risk ordering cancer cells to stem the process of developing. This vitamin is important for building bones and teeth, but it is also very good for the skin.
Natural sources of vitamin D:
- rice
- milk
- tuna
- butter
Vitamin C
Vitamin C in combination with a protein is necessary for the production of collagen which keeps the skin elasticity. Regulates the production of sebum and fights free radicals that accelerate the aging process of the skin. Vitamin C is necessary for the health of hair, eyes, teeth, strengthens the immune system. Also, prevents the formation of dark spots, strengthens capillaries and formation of varicose veins and prevent bleeding gums.
Natural sources of vitamin C:
- Green vegetable
- broccol
- tomatoes
- cabbage
- fresh fruits such as lem,
- oranges
- grapefrui
- kiwi and strawberry
- hip
- raspberries
- blackberries
- blueberries
- currants
- cherries
Vitamin B complex
B vitamin is necessary for clear skin, youthful appearance, and to delay the onset of gray hair. Studies have shown that 40% of patients suffering from dermatitis have a lack of B vitamins. Vitamin B is also a stress buster. Lack of vitamin B Complex can cause graying of hair, dandruff, dryness of skin, chapped lips, redness or irritation of the skin, the appearance of premature wrinkles, slow hair growth.
Natural sources of vitamin B complex:
- cereals
- legumes (peas, lentils, beans)
- hazelnuts
- meat
Beta-carotene
Beta carotene is a pigment in orange vegetables (carrots, pumpkin, cantaloupe) that digestion converts to vitamin A. Among its many health benefits and protection of the skin. A scientific study has shown that eating carrots for a period of 10 weeks protects the skin from sunburn caused by overexposure to the sun. [3] The protective effect showed even greater as time entry carrots unfolding.
Natural sources of vitamin beta-carotene :
- carrots
-  then watermelon
- broccoli
- sweet potatoe,
  papaya
-  tomato
Zinc
Mineral Zinc is one of the most important nutrients for skin health, especially for people who suffer from acne. In fact, acne may arise as a symptom of zinc deficiency. Zinc acts by controlling oil production in the skin, and the effect on some of the hormones that influence acne. The lack of this mineral can cause a variety of other skin changes (erosion, freckles, lesions).
Natural sources of vitamin zink :
- oysters
- veal and chicken liver
 - pumpkin and sesame seeds
- almonds
- peanuts.
Omega 3
Omega 3 fatty acids protect the skin from the negative effects of ultraviolet rays. People who get enough omega-3 fats are more resistant to burns caused by sunbathing. If you do not regularly feed the fish probably have a lack of these irreplaceable fat.
Natural sources of omega 3:
- linseed
- walnuts
- salmon
- soybeans boiled
- pumpkin
- tuna
- beans
Lycopene
Tomatoes contain lycopene, a substance that protects the skin from the sun. This antioxidant also makes skin softer.  It is interesting that heat-treated tomato (in the form of sauce or ketchup) contain more lycopene.
People generally find it easier to take supplements that the body will provide sufficient vitamin. They contain just enough amount of what is needed by your body, so do not try to take more than the recommended dose.