Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

campanula çiçeği(carpatica bodur)

0 yorum


Kampanula Karpatica, çok yıllık, 30 cm boylanabilen, bodur, çiçek kümeleri oluşturan bir bitkidir. Yaz boyunca, çan şekilli 5 cm çaplı çiçekler açar. Çiçekler, kısa sap üzerinde açarken, bitki kalp şekilli düzgün yaprakları ile görüntüyü destekler.

Serin bölge bitkisi olan Kampanulalar, Kıyı Ege ve Akdeniz sahil şeridinde ancak Şubat - Nisan aylarında çiçeklenirken, yüksek kesimlerde ve serin bölgelerimizde yaz boyu çiçekleneceklerdir. Ne yazık ki sıcak bölgelerimizde çiçeklenme kısa olacağından, bitki serin ve yarı gölgede tutularak bu süre uzatılabilmektedir.

Karpatica özellikle saksı yetiştiriciliği için geliştirilmiş bir Campanula türüdür. Özellikle geçirgen toprakla doldurulmuş, yayvan toprak saksılarda, her bahar yeniden çiçeklenen çok yıllık bitki, çok güzel durmaktadır. Soğuğa karşı yüksek dayanıklılık gösterir. -30 dereceye kadar dayanan bitki, özellikle çetin kış ayları yaşayan iç bölgelerimizde, balkon ve teraslarda saksı bitkisi olarak açık havada kolaylıkla yetiştirilebilir.

Kaya bahçelerinde, süzek ve geçirgen topraklarda, bahçeye ekilebilen, Karpatika türü, yayılıcı özelliğinden dolayı bir kaç sezonda, çiçek öbekleri oluşturarak ekildiği alanı halı gibi kaplar.

Bahçe ve terasınızda saksılarınızı, güzelce dolduracak nadide, bakmaktan, yetiştirmekten keyif alacağınız muhteşem bir bitkidir.

Ekim zamanı : Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Eylül, Ekim, Kasım
Dikim yeri         : Bordür ve Tarhlar, Kaya bahçesi, Saksıya uygun, Yerörtücü, Kır bahçesi
Özelliği         : Çok yıllık, Yarı sarkan, Az bakım ister, Kolay yetişen, Uzun süre çiçekli, Yaz kış yeşil, Yayılıcı örtücü
İklim ve konumu : Gölge, Güneşli, Sahil kesimi, Dona dayanıklı, Yarı gölge
Çiçeklenme zamanı : İlkbahar, Yaz
Çiçek rengi         : Beyaz
Türüne göre         : saksı ve çiçek tarhı, Yerörtücü