Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Değnek çiçeği (Liatris)

0 yorum


Açık alan bitkilerinin en etkileyicilerinden biridir. Sık ve çalı görünümlü, dip kökten uzayan her sürgün yaz sonundan başlayarak Kasım ayına dek çiçeklenir. Eşsiz bir kesme çiçek ve kurutmalık çiçek türü olan Değnek çiçeği, adını dikine yükselip çiçeklenen sürgünlerinden alır.

Dona dayanıklı varyete ülkemiz genelinde yetiştirilmeye uygundur. Gelişkin bitkiler 90+cm boylanma yapabilir. Budanarak dallanma çoğaltılır.

Tohum ekimi

Çok yıllık ve donlara dayanıklı Liatris bitkisinin tohumları sonbahar aylarından itibaren doğrudan hazırlanan çiçek tarhlarına ya da son donlar gelmeden 6 - 8 hafta önce iç mekanda ekilerek çimlendirilir. Tohumları ekmeden önce 3 hafta nemli peçete, torf ve benzeri malzeme içinde, buzdolabında 3 hafta bekletmek çimlenme yüzdesini gözle görülür oranda artırır. Sonbahar ekimleri takip eden yaz sonu çiçeklenir.

Bakımı ve diğer bilgiler

Kolay. Gelişim ve çiçeklenme döneminde su ister. Nemli, geçirgen ve verimli topraklardan hoşlanır.

Nerede yetiştirilir ?

Bordür bitkisi, çiçek tarhları, açık alan bitkisi olarak ideal.

Ekim zamanı : Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Ekim, Kasım, Aralık
Dikim yeri : Bordür ve Tarhlar, Saksıya uygun, Kır bahçesi
Özelliği : Kolay yetişen, Çok yıllık, Şifalı, Az bakım ister
İklim ve konumu : Yarı gölge, Sıcağa dayanıklı, Güneşli, Dona dayanıklı, Kuraklığa dayanıklı
Çiçeklenme zamanı : Yaz, Sonbahar
Çiçek rengi : Mor, Pembe, Eflatun
Türüne göre : saksı ve çiçek tarhı


Tohum çimlendirme Resimleri