Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Kırıkkale Yöresel Yemekleri

0 yorum

Keskin Tavası

1 kg kuzu pirzola
4 adet domates
1 baş sarımsak
4 adet sivri biber
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber

Fırın tepsisisi yağlanır. Üzerine doğranmış biber domates, birkaç parçaya bölünmüş sarımsaklar konur. Biftekler üzerine düzgün bir şekilde dizilir. Ufak parçalar halinde tereyağı konur. Tuz ve pul biber serpilir. Tepsi aliminyum folyoya sarılır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat pişirilir.

Sızgıt

Kesilmiş et küçük parçalara bölünerek etin yağı ile kavrulur ve kurutulur.