Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Erzurum Yöresel Yemekleri

0 yorum

İnce Tepsi Böreği

250 Gr Sana Hamurişi
3 Adet yumurta
3 Su Bardağı un
200 gr peynir
2 Çorba Kaşığı salça
4 Çorba Kaşığı karabiber
2 Çorba Kaşığı tuz

Derin bir kabın içinde unu, sıvı yağı ve tuzu karıştırın. Üzerine suyu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 4 adet bezeye ayırıp üzerini örtün ve 15 dakika dinlendirin. Üzerine peyniri, yumurtayı, yağı ve karabiberi ekleyip karıştırın. Dinlenmiş hamurları unlanmış tezgahta açıp üzerine tereyağını sürün. İki katını üst üste koyup katlayın ve tekrar açın. Bu işlem hamurun kat kat olmasını sağlayacaktır. Diğer iki yufkaya da aynı işlemi yapın. Yağlanmış fırın tepsisine iki hamuru yerleştirip üzerine salçalı peynirli içi yayın. Tekrar üzerine yufkaları yerleştirin ve kanarlarını kapatın. Fırında 200 derecede 35 dakika pişirin. Çıkartınca dilimleyip servis yapın. İsterseniz hazır yufkayla da aynı şey yapılabilir.




Cağ Kebabı

1 adet kuzu budu (yağsız ve sinirsiz)
1 adet soğan
100 gr yoğurt
yeterli miktarda lavaş ekmeği
4 adet domates
6-7 adet yeşilbiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Kuzu budundan, parmak kalınlığında yapraklar kesin. Yoğurt, karabiber, tuz ve yemeklik doğranmış soğanı karıştırın ve etleri hazırlamış olduğunuz bu terbiyede 24 saat bekletin. Bir günün sonunda, yaprak halindeki etleri, kebabın özelliği olan şişe takın ve yatık haldeyken ateşte çevire çevire kızartın. Pişen kısımlarından aynı dönerde olduğu gibi ince parçalar keserek, çağ kebabına mahsus küçük şişlere takarak, yanında yine ateşte pişmiş, domates, biber, kuru soğan ve lavaş ekmeği ile servis yapın.