Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Karpuz Çeşitleri

0 yorum






































Zeugma F1


Zeugma F1, erkenci kategoride söbü tiptedir (çizgili). Bitki yapısı oldukça güçlü ve erken kol atan bitki yapısına sahiptir. Yapraklarının oldukça geniş olması ve güçlü kollarıyla meyveyi tamamen bitkinin altında saklayabilmektedir. Yaprak rengi diğer çeşitlerle karşılaştırıldığında, biraz açık renklidir. Diğer söbü çeşitlere göre yaklaşık 10 gün erkenci gelişen meyvelerin ana rengi orta koyu yeşil renklidir. Yeşil üzerindeki beyazımsı- sarı renkli çizgiler oldukça belirgin ve içerisinde renk karışıklığı yoktur. Çizgiler orta genişlikte ve düzgün hatlıdır. Meyvenin kabuk rengi bu haliyle oldukça yüksek bir albeni yaratmaktadır. Meyve eti koyu kımızı renkte oldukça sıkıdır. Meyve etinde lif oluşumu yoktur. Çekirdek evi oldukça küçük olup aynı zamanda küçük çekirdeklere sahiptir. Oldukça tatlı olup, brix 10 civarındadır. Söbü meyve şekli, albenili renk ile iç piyasa yanında ihracata da oldukça uygundur. Açık tarla üretimiyle birlikte alçak tünel de geç güz ve erken bahar üretimine bunun yanında sera da erken bahar üretimine uygundur.

Bitki Tipi Güçlü
Erkencilik Erkenci
Meyve Büyüklüğü (kg) 13-16
Meyve Eti Rengi Koyu Kurmızı
Meyve Şekli Oval
Meyve Tipi Çizgili

Starburst F1


Orta erkenci özelliği olan Starbust F1, tünel, alçak tünel ve açık tarla üretimine uygundur. Oval ala karpuz tipinde hibrid bir çeşittir. Bitki yapısı olukça güçlü olan çeşidimiz, ortalama 11-13 kg. meyve büyüklüğüne sahiptir. Meyve beyaz renk üzerine koyu yeşil çizgilerle bir desen oluşturur. Meyve eti koyu kırmızı renkli, oldukça tatlı ve gevrek yapılıdır. Geniş adaptasyon yeteneği ile tüm ağır ve kumsal toplaraklara uyum sağlamaktadır

Bitki Tipi Güçlü
Erkencilik Orta
Meyve Büyüklüğü (kg) 11-13
Meyve Eti Rengi Koyu Kurmızı
Meyve Şekli Oval
Meyve Tipi Çizgili

Pata Negra F1


Pata Negra F1, Sugar Baby tipinde hibrid siyah karpuzdur. Orta güçlü bitki yapısına sahiptir. Çok erkenci olan çeşidimiz, ortalama 6-8 kg. büyüklükte yuvarlak şekildedir. Dış kabuk rengi siyaha oldukça yakın koyu yeşil reklidir. Mükemmel lezzetli, koyu kırmızı meyve etine sahip olan Pata Negra F1, baran, tünel ve açık tarla yetiştiriciliğine uygundur

Bitki Tipi Orta
Erkencilik Erkenci
Meyve Büyüklüğü (kg) 6-9
Meyve Eti Rengi Kırmızı
Meyve Şekli Yuvarlak
Meyve Tipi Siyah

Odipus F1


Odipus F1, uzun kare tipinde bir çeşittir. Çok güçlü bitki yapısı sahip olup, meyveler tamamen yaprakların altındadır. Meyveler ortalama 13-16 Kg, ağırlığında kabuk rengi koyu yeşil renkli üzeri belirgin beyaz çizgilidir. Meyve eti koyu kırmızı renkli, tatlı ve oldukça gevrektir. Orta erkenci özelliği olan Odipus F1, tünel, alçak tünel ve açık tarla üretimine uygundur. Geniş adaptasyon yeteneği ile tüm ağır ve kumsal topraklarda performansını gösterebilmektedir.

Bitki Tipi Çok Güçlü
Erkencilik Geççi
Meyve Büyüklüğü (kg) 13-16
Meyve Eti Rengi Koyu Kurmızı
Meyve Şekli Oblong
Meyve Tipi Çizgili

Eureka F1


Eureka F1, yuvarlak ala karpuz tipinde hibrid bir çeşittir. Bitki yapısı olukça orta güçlü olan çeşidimiz, yuvarlak şekilli, ortalama 8-11 kg. meyve büyüklüğüne sahiptir. Meyve beyaz renk üzerine koyu yeşil çizgilerle bir desen oluşturur. Meyve eti kırmızı renkli ve oldukça tatlıdır. Oldukça erkenci olan Eureka F1, baran ve tünel yetiştiriciliği yanında açık tarlaya da uygundur.

Bitki Tipi Orta
Erkencilik Erkenci
Meyve Büyüklüğü (kg) 8-11
Meyve Eti Rengi Kırmızı
Meyve Şekli Yuvarlak
Meyve Tipi Çizgili

Emperor F1


Orta erkenci özelliği olan Emperor F1, oval ala karpuz tipinde hibrid bir çeşittir. Bitki yapısı olukça güçlü olan çeşidimiz, ortalama 12-14 kg. meyve büyüklüğüne sahiptir. Meyve beyaz renk üzerine koyu yeşil çizgilerle bir desen oluşturur. Meyve eti koyu kırmızı renkli, oldukça tatlı ve gevrek yapılıdır. Geniş adaptasyon yeteneği ile tüm ağır ve kumsal toplaraklara uyum sağlamaktadır. Orta erkenci olan Emperor F1, tünel yetiştiriciliği yanında açık tarlaya da uygundur.

Bitki Tipi Güçlü
Erkencilik Orta
Meyve Büyüklüğü (kg) 12-14
Meyve Eti Rengi Koyu Kurmızı
Meyve Şekli Oblong
Meyve Tipi Çizgili


Crimson Sweet


Crimson Sweet, yuvarlak ala karpuz tipinde standart bir çeşittir. Bitki oldukça güçlü yapıda olup , açık yeşil dış kabuk rengi üzerinde koyu yeşil çizgilerle desenlenmiştir. Ortalama 7-10 kg. meyve büyüklüğüne erişebilen Crimson Sweet, kırmızı ve gevrek et rengine sahiptir. Yüksek adaptasyon kabiliyetine sahip özel seçim Petoosed markalı Crimson Sweet, yetiştiriciler bir numaralı standart karpuzdur. Açık tarla yanında tünel yetiştiriciliğine de oldukça uygundur.

Bitki Tipi Orta
Erkencilik Orta
Meyve Büyüklüğü (kg) 7-10
Meyve Eti Rengi Kırmızı
Meyve Şekli Yuvarlak
Meyve Tipi Çizgili

Crimson Glory F1


Crimson Glory F1, ala karpuz tipinde hibrid bir çeşittir. Bitki yapısı olukça güçlü olan çeşidimiz, yuvarlak şekilli, ortalama 10-12 kg. meyve büyüklüğüne sahiptir. Meyve beyaz renk üzerine koyu yeşil çizgilerle bir desen oluşturur. Meyve eti kırmızı renkli ve oldukça tatlıdır. Orta erkenci olan Crimson Glory F1, baran ve tünel yetiştiriciliği yanında açık tarlaya da uyundur.
Bitki Tipi Güçlü
Erkencilik Erkenci
Meyve Büyüklüğü (kg) 10-12
Meyve Eti Rengi Kırmızı
Meyve Şekli Yuvarlak
Meyve Tipi Çizgili

Sıralama-ÇEŞİT Olgunlaşma Ağırlığı (kg) Şekli Kabuğu İç Rengi Tolerans Açıklama

TUZLA 2000 F1 Orta Erken 9-10 Yarı Oblong Orta Crimson Kırmızı Fusarium Nakliyeye uygun ve yüksek verimlidir.
SUPER CRIMSON SWEET Erken 9-10 Yarı Oblong Orta Kırmızı Fusarium-1 Yalancı midiyö, Antraknoz-1 yüksek verimlidir, Meyve kabuk kalınlığı normal olup nakliyeye dayanıklıdır.
CRIMSON SWEET Orta Erken 8-10 Yuvarlak Orta Kırmızı Nakliyeye uygun meyvelere sahiptir
SHIMAL F1 Orta Geç 10-11 Oblong Orta Kırmızı Fusarium-1 Yalancı midiyö, Antraknoz-1 Nakliyeye uygun ve yüksek verimlidir.
WONDER F1 Orta Erken 9-10 Yarı Oblong Orta Crimson Kırmızı Fusarium-1 Yalancı midiyö, Antraknoz-1 Nakliyeye uygun ve yüksek verimlidir