Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Roka Çeşitleri (eruca sative varieties)

0 yorum

Arugula rokası


Roka, taze biber aroması için yaprak sebze olarak kullanılan Brassicaceae familyasında yenilebilir bir yıllık bitkidir. Bu çeşit Fransa ve İtalya'da uzun süredir popüler olan roka yaprakları, salataya eklendiğinde baharatlı bir şekerleme sağlar.
İstanbul Rokası


Çeşit Özellikleri :
Yaprak kenarları hafif dişli,aromatik bir bitki,boltinge kaçması yavaştır.
Karakteristik Özellikleri :
- Erkencidir
- Sofralıktır
- Cam serada yetiştiricilik için önerilir
- Plastik serada yetiştiricilik için önerilir
- Tarlada yetiştiricilik için önerilir


Rocket 'Esmee'



Geniş ve uzun koyu yeşil yapraklıdır.
Kendine has ve iştah açıcı bir tadı vardır.

Koyu yeşil renkte olup, geniş yapraklı bir üründür. Çabuk tohuma kalkmayan tek yıllık bir çeşittir.Baharlı olması mutfakların vazgeçilmez bir yeşilliğidir.Bu özelliklerinden dolayı pazarda aranan bir çeşit olup sevkiyata uygundur.
Ekim Derinliği:
0,5- 1 cm.
Sıra Üzeri Ekim Mesafesi:
Serpme
Sıra Arası Ekim Mesafesi:
20 — 22 cm
Tahmini Çimlenme Günü:
8-10 Gün

Olgunlaşma günü ortalama 30-32 gündür. Hasat periyodu 70 — 80 gündür.
Ekim zamanı İlkbahar, Sonbahar içindeki aylar tavsiye edilir.


Roka Faydaları

Roka baharat bitkileri arasında en faydalı olanlardan birisidir. Latincesi Diplotaxis Tenuifolta olan bu Roka ülkemizde İstanbul ve Ege civarında yetişmektedir. Rokka olarakta bilinen bu bitki yaprakları taze olarak ve genellikle salata şeklinde yenilir. Vitamin yönünden zengin olan Roka’da A,B1,B2 ve C vitaminleri bulunur.

Rokanın Faydaları;
İdrarı bollaştırır, kanı temizler.
Vücutta sebepsiz ağrı oluşumunu önler.
İştahı açar, mide salgılarını düzenler.
Vücuda dinçlik verir.
Erkeklerde cinsel istek arttırıcı olarak etkilidir.



Bengi roka çeşidi







Geniş uzun yapraklı, yaprak rengi koyu yeşil, yaprak üst yapısı oval alt kısımlarına doğru dişlidir. İlkbahar ve sonbahar ekimi yapılmaktadır. Aromalı bir tadı vardır. Taze tüketimi yapılmaktadır.

Roka yetiştirme
Evinizin balkonunda,bahçesinde ,apartmanınızın bahçesinde rahat bir şekilde sebzeleri kendiniz yetiştirebilirsiniz.Tohum çimlendirme yöntemleri aşağıda belirtilmiştir.

Tohum Çimlendirme Yöntemleri

1-Tohumları çimlendirmeden önce bir müddet suda bekletiniz.Suda beklemeye aldığınız tohumları çıkarıp nemli bir bez veya pamuk içerisinde yerleştiriniz.Pamuk veya bezin nemli olmasına dikkat ediniz.Tohum çatlaması oluştuktan sonra çıkan çıkan filize zarar vermeden dikmek istediğiniz yere dikiniz.Periyodik olarak sulama yapabilrsiniz.

2- Tohumları çimlendirmeden önce bir müddet suda bekletiniz.Suda beklmeye aldığınız tohumları çıkarıp topraga bırakınız(saksıda yapıyorsanız saksıyı normal toprak seviyesinin yüzde 90 kadar elenmiş tercihen kırmızı toprakla doldurunuz ve toprağın üzerine bırakınız) .Daha sonra üzerine ince bir torf atınız ve nemlendiriniz.(Tohumları hareket ettirmeden bir miktar su veriniz).Nemlendirme işleminde sisleme yönteminide kullanabilirsiniz.Sislendirme için evde bulunan herhangi boş bir camsil temizleyicisini iyi bir şekilde temizleyerek veya hazır fısfıs kullanabilirsiniz.Daha sonra şeffaf bir strech film ile çekiniz böylece sera etkisi yaratarak çimlendirmeyi hızlandırın.Hergün nemini kontrol edin ve fısfısla nemlendirmeye devam edin.Bekleme süreniz tohuma çeşidine göre değişecektir.Bekleme boyunca nemlendirmeye devam ediniz.



Sicilya

Mevsim ortası Rus çeşidi Sicilya, 2006 yılında “Rus Tohumu” Bilimsel Üretim Şirketi tarafından kayıtlara girmiştir.Bu çeşidin yeşillikleri belirgin bir ceviz aromasına ve aromasına sahiptir. Yapraklar ortaya çıktıktan 27-30 gün sonra yenilebilir. Bitki 60 cm yüksekliğinde büyür. Soğuğa dayanıklı (donları -6 downº ye kadar getirir), ancak kuraklık sırasında okları başlatır, ısıya tolerans göstermez. Roka yaprakları Sirelium lyrate, pintately disseke ve çiçekler mor damarlı sarı-beyazdır. Yeşil verim 2,5 kg / sq. m.

Biliyor musun Belki de roka Mukaddes Kitabın metninden bahsedilmiştir: “Ve bir tanesi sebzeleri toplamak için tarlaya girdi ve vahşi bir tırmanma tesisi buldu ve ondan vahşi meyvelerini topladı; ve gelip onları güveç kabına doğradı, çünkü onları tanımıyorlardı ”(2 Samuel 4: 39-40).Rokoko


Victoria

Genç yapraklar soluk ila orta yeşil renkte yuvarlak, oval şekillidir. Lezzet hafif ama yine de biberlidir.
Büyüme hızlıdır ve yaz ortasında tutma kabiliyeti sınırlıdır ve çok güçlü ve hızlı büyüyen bir salatadır.

Sadece sızma zeytinyağı ve genç salata yapraklarının üzerine balzamik sirke dökünüz isterseniz fıstık, kiraz domates ve peynir ekleyin. Tatlandırmak için tuz ve karabiber ekleyin ve servis etmeden önce tüm malzemeleri hafifçe atın

Yükseklik: 8 ”- 12”
Aralık: 8 ”- 10”
Güneş Işığı:> 6 saate tam
Su: Ortalama
Hasat: 20 -27 gün
Ekim: Ekim ¼ - 1 // 2 "derin
Ebat: 8" - 12 ” Ekim tohumları "
Renk: Yeşil Dalgalı bırakın
Kullanım: Salata Yapımıİnce yaprak


Roket

Uzun yapraklı açık başlı marul gibi görünüyor
Bu çok kullanışlı salata bitkisi günümüz şefleri arasında popüler
Salatalarda yaygın olarak kullanılır veya bazen lezzetli bir ıspanak yerine hafifçe pişirilir.
Zengin, biberli bir tada sahiptir ve yapraklı yeşil için olağanüstü güçlü bir tada sahiptir.
Yapraklara ek olarak, çiçekler genellikle salatalarda yenilebilir bir garnitür olarak kullanılır.
Genç tohum kabukları ve olgun tohumlar yenilebilir.
Genç yaprakları, onları zayıflatacak şekilde bir veya iki bitki yerine tüm sıra boyunca gereken şekilde toplayın. Çiçek tomurcukları göründüğü gibi, kırpmayı uzatmak için onları sıkın.
Roket C vitamini ve potasyum bakımından zengindir.
Bitkiler küçük bir koruma ile yetiştirilirse , Roket yazının son dönemlerinde ekim kış aylarında sürmeye devam edecektir.


Korsika

Sezon ortası çeşidi Corsica, 2006 yılında Rus Tohum Araştırma ve Prodüksiyon Şirketi ve Euro Seeds şirketi tarafından tozlandı. Yeşillikten dolayı yeşillik 30-32 gün boyunca yenilebilir hale gelir. Yarı yükseltilmiş yaprak rozetleri 62 cm yüksekliğe ulaşır, dar yapraklar pürüzsüz bir yüzeye, yeşil renkte ve çentikli kenarlı lir formuna sahiptir. Çiçekler pembe bir dokunuşla beyaz. Çeşitlilik soğuğa dayanıklıdır, ancak kuraklığı tolere etmez ve okların üzerinde hızlıdır.
Renk:

Yeşil

Toprak pH:nötr
MPN:

203835

Görünüş:Doğu cepheli, Kuzey cepheli, Güney cepheli, Batı cepheli
Üretim Ülkesi / Bölgesi:UkraynaYaygın isim:roket, eruca, rucola, rucoli, rugula, coquort, roket
Stil:Tozlaşan AçıkTürler:Eruca sativa
Güneş ışığı:Tamamen güneşSebze türü:Roka
İklim:Kuru, Ilıman, TropikalÖzel paket:Yok hayır
Yeşillik:OtsuDeğiştirilmiş Öğe:Yok hayır
Toprak tipi:verimli toprakUPC:

4823053008849


Merak

Sezonun ortasındaki çeşitlilik Indow Dukovina, 2010 yılında Rusya'nın Bilimsel Bilimsel Araştırma Enstitüsü ve tarım şirketi "Search" tarafından tescil edildi.Yarı yükseltilmiş, 18-20 cm yüksekliğindeki rozet, pürüzsüz bir yüzeye sahip lir formundaki orta yeşil yapraklardan oluşur. Merak çiçeği kahverengi damarlar ile kremsidir. Bitki ağırlığı - 18-20 g, yeşil verim - 1.7 kg / sq. Çeşitliliği soğuğa dayanıklı, nemi sever, besin kalitesini uzun süre korur ve oku geç başlatır.
Baharatlı tadı olan bu erken çeşit, 2012'deki tarımsal "Sedek" sayesinde ortaya çıktı. Yeşiller 24-28 gün olgunlaşır. Bitki 70 cm yüksekliğe ve 20-25 g'lık bir kütleye ulaşır.O yaprakları rozeti yarı yükseltilir, yapraklar yeşil, orta büyüklükte, şekil şeklinde ve pürüzsüz bir yüzeye sahip. Krem çiçekler Yeşil verimi - 2.1 kg / sq. m.



İnce yaprak

Ukrayna'da dağıtıma uygun bitki çeşitlerinin Devlet Sicilinde, sadece iki yapraklı iki yapraklı yaprak çeşidi vardır - İtalyan seçiminin Gratia'sı. Rus mevkidaşı, üçü 2017'de tanıtılan 13 çeşidi içermektedir.

Bu önemli! İki sıralı yaprak ve iki sıralı yaprak, tohum pazarında bulunabilen bir bitkinin iki adıdır. İlk seçenek Ukrayna Yüksek Bitkiler Tanımında listelenmiştir, ikincisi Rusya Federasyonu'nda kabul edilmiştir.


Moskova şirketi "LANS" 2006 yılının ortalarında Rocket çeşidini kaydetti. Roket yeşillikleri 28-30 günde yenilebilir. Yarı yükseltilmiş yaprak rozetleri 60 cm yüksekliğe ve 15-20 g kütleye ulaşır.Orta dar yapraklar pürüzsüz bir yüzeye, parlak yeşil renkte, kenarı boyunca dişleri kesilmiş bir şekle sahiptir. Çiçek açık sarıdır. Yeşiller güçlü bir aromaya ve baharatlı hardal tadına sahiptir. Verimi 1,5-2,5 kg / m²'dir. m.

Bu önemli! İki sıralı abanoz çeşitleri Euphoria, Taganskaya Semko, Solitaire ve Rocket 2006-2007 yıllarında Rusya Federasyonu Devlet Yetiştirme Kayıtları kayıtlarında Indow ekim sezonu çeşitleri olarak tescil edildi. Bununla birlikte, 2009 yılında Zh. V. Kursheva tarafından yapılan tez araştırması nedeniyle, hata düzeltildi. Bugün, belge doğru botanik görüşü içeriyor - ince, iki sıralı bir yaprak, ancak uzmanlık dışı literatür ve tohum pazarında hala karışıklık var.

Kalın Yaprak



Tek taş

Bu erken olgun çeşit, 2007 yılında, Korunan Topraklarda Sebze Yetiştiriciliği Bilimsel Araştırma Enstitüsü ve üreme şirketi Gavrish sayesinde ortaya çıkmıştır ve oldukça popülerdir. Solitaire, açık alanda kışlayabilen ve ilkbaharda yeşillik veren, soğuğa dayanıklı bir çeşittir. Olgunlaşma süresi 25 gündür. Yarı yükseltilmiş yaprak rozetleri 18-20 cm yüksekliğe, bitkinin kütlesi 15-20 gram olup yaprakların orta büyüklükte olup, kenarları boyunca çentikler ile yeşil, leke disseke bir şekle sahiptir. Çiçekler sarı Yeşillikler çok hoş kokuludur ve sert bir ceviz hardalı tadına sahiptir, verimi 1.4-1.6 kg / sq'dir. m. Yaz aylarında konveyör şeklinde yetiştirilebilir.

Erken olgunlaşmış sınıf Taganskaya Semko, 2006 yılında "Semko-Junior" şirketi tarafından tescil edilmiştir. Yeşiller, filizlerin ortaya çıkmasından 20-25 gün sonra yenilebilir. Yarı yükseltilmiş rozet, 15-20 cm yüksekliğindedir ve 20-25 g ağırlığındadır ve pürüzsüz bir yüzeye ve kenar boyunca dişlere sahip olan orta koyu yeşil yapraklardan oluşmaktadır. Çiçek açık sarıdır. Yeşiller güçlü bir aroma ve baharatlı bir tada sahiptir. Verimi 1.3-1.5 kg / sq'dir. m.



Poker 
Hızlı bir şekilde yeşil bir ürün elde etmek istiyorsanız, 20 - 25 gün içinde, kenarlarında tarama yaparak zarif yapraklar ile karakterize "poker" ekmeye değer. Yapraklar büyük değil, çalı 20 cm yüksekliğe kadar çıkıyor.



Sicilya
 Bu tür tüylü yapraklar üretir, ancak çalı bir aydan fazla bir süre boyunca oluşurken, 60 cm'ye kadar büyür.



Yıllık Popüler çeşitleri

Aşk tanrısının okları - 35-38 gün boyunca olgunlaşan, uzun dar yaprakları ve açık sarı çiçekleri ile 20 ila 30 cm yüksekliğinde orta mevsiminde roka;
Olivetta - Karoten, vitamin ve esansiyel yağlar bakımından zengin, hardal fındıklı zengin 15-20 cm yüksekliğinde roka. Olgunlaşma süresi 20-25 gündür;
Spartaküs - Ayrıca 20-25 gün sonra kesilebilen, baharatlı yeşillikler, vitaminler ve esansiyel yağlar açısından zengin olan, 22 cm yüksekliğe kadar olan erken bir diyet çeşididir.
Euphoria
Taganskaya Semko