Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

TAŞYÜNÜ KULLANARAK TOPRAKSIZ TARIM

0 yorum


Profesör Hidro

Taşyünü, dünyanın en popüler büyüyen orta uzun arasında yer almıştır. Başlangıçta "Maden Yalıtım" olarak adlandırılan ve daha sonra Danimarka, bahçe için geliştirilmiştir yalıtkan olarak kullanılır. Bu öncelikle, damlama hidrofonik sistemleri için kullanılır.
Taşyünü, kaya ve kum bir kombinasyonu erime ve sonra farklı şekil ve boyutlarda oluşur liflerin karışımı iplik yapılır. Bu süreç, pamuk şekeri yapmak için çok benzer. Şekiller 1 - "x1" x1 arasında birçok boyutları ile, x12 "x36" plaka "marş 3'e kadar küpler" değişir. Çok yönlülük ve kullanım kolaylığı onun popülaritesi katkıda bulunmuş olsa da, profesyoneller ile birlikte bunu kullanmak isteyip istemediğinize karar vermeden önce dikkate alınmalıdır büyüyen orta bu tür çeşitli dezavantajları vardır.

ROCKWOOL Avantajları

Su tutmasına - Taşyünü, elektrik kesintileri ve pompa ya da zamanlayıcı yetmezliği karşı bir tampon verir inanılmaz miktarda su tutar .
HAVA yapıldı - Taşyünü her zaman en az% 18 hava (su doğrudan oturan sürece) sahiptir. Bu overwatering daha az olasılıkla, bol oksijen ile kök bölgesi sağlamaktadır.
ÖLÇÜLER VE ŞEKİLLERİ A ÇEŞİTLERİ GELİR OLARAK - 1 itibaren tencere doldurabilirsiniz x12 "x36" 3 üretiminde kullanım için tasarlanmış küpler "büyük bitkilerin kök sistemleri tutma kapasitesine sahip plaka, Taşyünü gevşek de dahil olmak üzere çeşitli boyutlarda gelir herhangi bir boyut ya da kaplar.
TEMİZ VE UYGUN - Taşyünü birlikte çok iyi tutan bu yüzden dökmeyin. Ayrıca, kolay ele verme ve en az buharlaşma tutmak, plastik sarılı gelir .

Taşyünü için Dezavantajları

NOT ÇEVRE DOSTU - Taşyünü imha etmek zordur. Gömülü ise, sonsuza kadar sürecek.
TOZ VE SAĞLIK RİSKİ LİFLER ARE - Taşyünü lifleri ve toz akciğerler için kötü. Bu sorunları önlemek için gerekli işlemleri yaparken bir toz maskesi takmaları tavsiye edilir.
pH SORUNLARI - Taşyünü kök bölgesine nötr böylece besin çözeltisi düşük ayarlamak zorunda anlamına gelen yüksek pH değerine sahiptir. Taşyünü da pH pH seviyesini doğru tutmak için daha fazla rutin bakım anlam vardiya duyarlı .

Taşyünü ile Başlarken


1) suyun pH 5.5 ayarlayın. (NO ALT) 2) A-Ok fişler, Macroplugs veya Miniblocks, biraz bitki besin karışımı (¼ gücü daha fazla) iliklerine. Sonra sadece bu pH 5.5 mix marş daldırma ve otomobilin tohum ya da kesim için hazır.

3) diğer tüm Grodan için, ürün SOAK FLUSH ve sonra BİTKİ! (Eğer uzun granül iliklerine) düz su (pH 5.5) 1 / 2 saat bekletin.
4) pH 5.5 bazı bitki besin ile karışık su yoluyla yıkayın. Kızarmış dönüştüğünü, daha sonra hazırlanan Grodan blok, levha, growcubes ™ ya da granül tesisi atık su gider emin olun!küpler veya bloklar sıkıştırın VERMEYİN. mükemmel bir hava / su oranı için tasarlanmıştır . Ürün sıkmak ne zaman iyi bir yapı kalıntısı olabilir .*

* Yukarıdaki malzeme kullanımı için önceden iliklerine Grodan için teşekkür ederiz.

Küpleri Kullanımı

Taşyünü küpler birçok farklı boyutta geliyor. Yayılımı için tasarlanmıştır marş küpler iki boyutu vardır. 1 "x 1" x 1 1 / 2 "ve 2" x 2 "x 1 1 / 2" plastik küpler sarılmış değildir ve normalde başlangıç ​​tohumları kullanılır. 1 1 / 2 "x 1 1 / 2" x 1 1 / 2 "küpler buharlaşma yavaş plastik dört taraftan sarılmış ve kesimler ayırdığınız için öncelikle kullanılır.
3 "ve 4" küpler, birincil büyüyen orta ya da büyüyen diğer ortamlar ile birlikte kullanılabilir. Küçük işletmeler için büyük bir küp size gereken tüm yetiştirme ortamı olabilir. Büyük tesisler için bu küpler orta büyüyen bitkilerin büyümesi gibi farklı türde bir naklediliyor alır bir ara aracı olarak kullanılmaktadır.
Büyük küpler 1 uyacak şekilde tasarlanmış bir delik ya da gel "küp Bu kolayca 1 nakli olanak sağlar" sadece deliğe sokarak büyük bir küp içine marş küp.

Plaka Kullanımı

Plaka 6, 8, 10 ve 12 inç genişlikleri gelir. Tüm 3 santim derinliğinde ve 36 santim uzunluğunda. 6 "ve 8" açık farkla en popüler boyutlarda ve her şey hakkında büyümeye yeterince büyük.
Plaka sarılır ve plastik mühürlü. Çoğu kişi, daha sonra levha onları nakli Taşyünü küpleri bitkilerin başlangıç ​​ve olacaktır. Levha Taşyünü küp nakli için, sadece döşeme üstüne plastik küp aynı boyutta bir X kesmek. Daha sonra plastik sekmeler asansör ve döşeme üstüne küp. Kökleri levha içine doğru büyümeye kadar bir plastik başak ile geçici küp pin isteyebilirsiniz.(Aşağıdaki çizime bakınız).

"Gevşek" Taşyünü

Temel olarak üç çeşit gevşek Taşyünü vardır; emici, itici ve Hortiwool. Eğer yukarıda bahsedilen küpleri ve plaka önceden belirlenmiş boyutlarda kilitli değil böylece gevşek veya granül Taşyünü kullanarak büyüyen orta tencere veya diğer kapları doldurmak için olanak sağlar.
Gevşek Taşyünü kullanarak başka bir faydası da, orta özellikle tesisi için sadece doğru miktarda su korumak için özel ayar yapabilirsiniz.
Taşyünü, özellikle gevşek çeşitleri tutarken dikkatli olmalıdır. Taşyünü lifleri akciğerler için kötü, çünkü bir parçacık maske takmalıdır.